Beste leden,

In de hoop dat alles goed gaat met jou en jouw familieleden, de uitbraak van COVID-19 richt helaas weer grote schade aan of staat het op het punt dit te doen in onze hulpdiensten en bij het medisch personeel in België.

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord, werden onze verschillende regeringen en autoriteiten gedwongen om verschillende activiteiten te beperken om de overdracht van het virus te verminderen en een verstoring van ons gezondheidssysteem en bij uitbreiding onze economie te voorkomen.

Hoewel we zeker op een betere situatie hoopten, moeten we erkennen dat we terug zijn in een situatie waarin we je als sportvereniging vragen om je freediving-activiteiten stop te zetten. Niet alleen zwembaden gaan dicht, maar we vinden het belangrijk om onze leden eraan te herinneren dat we absoluut voldoende afstand (1,5 meter) moeten bewaren en ons fysieke contact moeten beperken, we raden dus aan om niet te freediven zolang deze situatie aanhoudt.

Nog niet alle duiklocaties zijn gesloten, maar we willen toch aanraden om je te onthouden van freediven: ter herinnering, de belangrijkste drijfveer van onze mening is de correcte toepassing van de veiligheidsprotocollen die we allemaal leren en toepassen bij al onze freedive-activiteiten.

Onze aanbevelingen worden met de effectieve leden besproken en aan onze leden meegedeeld, maar uiteindelijk is de persoon die zijn activiteiten uitoefent verantwoordelijk voor zijn veiligheid en de risico’s die hij veroorzaakt in de samenleving.

Gezien de huidige situatie en tot nader order keert Aida Belgium dus terug naar zijn positie van de afgelopen lente en om elke vorm van freediving op dit moment sterk af te raden. Als er updates zijn over zwembaden en contactsporten, zullen we natuurlijk onze aanbevelingen herbekijken en overeenkomstig bijwerken, tot die tijd blijf veilig en laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in de beheersing van deze epidemie!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Aida Belgium