Met grote droefheid heeft Aida België het plotse overlijden vernomen van Carla Hanson, president van AIDA International.
Onze gedachten zijn bij haar familie, vrienden en iedereen die haar kende.

Een paar weken voordat ze stierf, deed DeeperBlue.com een ​​interview met Carla dat je hier kunt lezen ter nagedachtenis.

We willen ook graag de verklaring delen van Aida International:

Helaas verloor Carla Sue Hanson, onze president, haar strijd tegen kanker.

Haar glimlach, charme en vriendelijkheid inspireerde freedivers over de hele wereld. Ze was de ziel van onze prachtige sport. Als sterke vrouw en professional werkte ze het afgelopen decennium onvermoeibaar om het imago van AIDA International en freediving te veranderen.

Als competitieve zwemmer leerde ze freediving kennen in 2008 bij Dean’s Blue Hole. Eenmaal de smaak te pakken, heeft de passie voor freediving haar nooit verlaten. Na een functie als coach en judge, nam ze in 2010 de leiding over de communicatie van Aida International. Ze werd de stem van de federatie en gaf het een sterke, positieve en redelijke uitstraling.
Toen ze in 2016 tot president van AIDA International werd verkozen, stuwde ze de organisatie met haar professionaliteit vooruit. Als duidelijke bepleiter van veiligheid, werkte ze hard om de regelgeving te verbeteren en ook het competitieve freediving naar een breder publiek te brengen.

Ze was een vrijwilliger, zoals velen, en had altijd tijd voor onze sport. Als gerespecteerde judge reisde ze de hele wereld over om wedstrijden te jureren, maar adviseerde ook organisatoren. Onlangs werkte ze ook mee aan CMAS-wedstrijden om ervaringen, lessen en het overbruggen van de kloof tussen de organisaties te delen.

Ze geloofde in het goede voorbeeld geven en dit met gratie. Ze verlaat ons met een grote erfenis en zal voor altijd worden herinnerd.

Zoals Vertical blue het zei: ‘Ze was een tweede moeder voor zoveel atleten, een atleet zelf, een van de meest gevraagde AIDA-judges, president van AIDA, een coach, zwemmer, speervisser en een vriend/vertrouweling van bijna de hele freedive-wereld.’

Onze gedachten zijn bij haar familie.

We houden van je Carla Sue. Dank je.

RIP Madame president ❤